Sinne taas vierähti viikonloppu. Kaksistaan koiran kanssa oltiin. Perjantaina oli kaupunkijuhla ja katutanssit, kävin siellä pari tanssia pyörähtämässä. En jaksanut enempää kun olin just pyöräillyt 2 km. En kerennyt kun just tanssialueen reunalle niin jo haettiin, lepo jäi väliin. Oppia siis: ei kannata talvenjäljiltä ensimmäisenä lähteä pyörällä tansseihin. Oli reidet sen oloiset että oi voi ja eka tanssi oli vielä humppa. Mukavaa kuitenkin.

Komposti oi mikä ihanuus ;) Siellä taas tuli vietettyä aikaa. Keskentekoiset mullat on nyt mätetty muovisiin kompostilaatikoihin jotka ostin ja kaikin puolin siistin aluetta. Siellä on nyt kehikko poltettaville risuille ja siinä säilytän myös kukkakeppejä joita oksista aina valikoin. Sen puolen alueesta laatoitin ylimääräisillä betonilaatoilla. Laattoja jäi vielä joten johonkin niitä vielä sijoitan. Raskasta hommaa. Senverran sekalainen näky on nyt tuo alue että alan tässä pikkuhiljaa suunnitella siihen näkösuojaa ympärille.

Laitoin sinne kompostin viereen sen pienoiskasvihuoneen jonka keväällä ostin. Laitoin tiiliä pöytälevyn alle ja kopin siihen sitten päälle. Innoissani laitoin sinne parit purkit ja ruukut, siemeniä ja jotain. Sunnuntai-aamuna sitten arvelutti koko homma. Mitä siellä muka kasvattaa? Koppi on isompi kuin oiken ajattelinkaan. Ruppesin sitten klo 8 rakentamaan kasvilaatikkoa kopin alle, koolingista sahasin kun ei muutakaan ollut, tulee kolmen koolingin korkuinen ja alle kaksi riviä tiiliä. Lehmuksen vihreeksi tulee kun sellaista väriä sattui olemaan.

Kovasti nyt odottelen että noista kukkapenkeistä tulisi jo jotain. Sipuli poikineen on tullut istutettua. Pionit ovat jo hyvässä kasvussa (kuvassa vasen yläkulma). Tulppaanit kukkivat, tosin nyt illansuussa ne on jo kiinni. Kevätkullero ovat myös hyvässä kasvussa (keskellä alhaalla).

Ukonhattupenkki oli puoliksi nokkosta ja nostin kaikki ylös eilen. Koivu oli tehnyt juurensa penkkiin myös. Revin kaikki ylimääräiset juuret pois, oli aika raju toimenpide ukonhatulle mutta tänään jo näyttää että toipuu (oikea yläkulma). En laittanut mitään juurimattoa nytkään. Aion ensikesänä suurentaa sitä penkkiä, teen vähän siirtoja ja laitan toisaalle kukkapenkin paikalle vesialtaan. Suunnitelmia on paljon ja tekemistä myös. Jotain on hyvä sovinnolla jättaa tuonnemmaksi ja oi voi ikkunat on vielä pesemättä.

Ei kannata kuitenkaan murehtia liikoja töitä, tekee minkä kerkee ja haluaa, muista ajaa aika ohi.

1242661943_img-d41d8cd98f00b204e9800998e