Loma alkoi, 6 viikkoa edessä, laiskottaa.

Kevät on nyt menyt ja kesäpuurtaminen on edessä. Kevät on minusta vuoden ihanin aika.

Kaikki on alussa, uuden suunnittelua ja tekemistä, kasvun seuraamista. Parasta siinä on ettei nurmikko vielä kasva, ei siis mitään pakollista tekemistä.

Nyt se sitten kasvaa ja kovaa vauhtia, piti leikata jokaviikko mutta viikko sitten laskin ruohonleikkurin ihan alas, seurauksena keltasta tynkää siellä täällä. Ei haittaa, leikkausväli piteni kahteen viikkoon. 2 tuntia menee aikaa kun kunnolla leikkaa.

Pikkukasvihuoneesta olen ottanut katon pois. Kirsikkatomaatit kasvaa jo yli, pitäsi poistaa reunatkin, kunhan jaksan. Laatikko on kovin täysi, ensivuonna laittan vähän erillaiset kasvit ja vähemmän.

Retiisejä on ollut jo syötäväksi ja salaatti kasvaa hyvin. Ihan vaan kaupan salaatteja.

Kaupan kasveja on myös tinjami, persilja, rakuuna ja joku muu joka on hyvin pistävän makuinen. Saa jäädä nuo yrtit nyt vain tämän vuoden jutuiksi. En välitä niiden mausta. Paitsi persilja on ok. Tilliä ja ruohosipulia on muös jo ruokapöytään.

Mustaan muoviseen kompostilaatikkoon laitoin ruutupuutarhan. Asiasta luin kirjasta Ruutuviljely, lainasin sen kirjastosta. Ostin vermukuliittia ja laitoin sitä jokaiseen istutusreikään ja siemenen päälle. Tosi nopeasti itivät kasvit, laitoin herneitä, naurista, punajuurta ja kesäporkkanaa.

Aika homma oli laittaa siemen kerrallaan mutta nyt työ palkitaan, kitkeminen on vähäistä ja nopeaa.Viljelmä näkyy kuvassa keskellä.

Vasemman laidan kompostiviljelmä on kaunokaista. Kylvin siement keväällä. Syksyllä istutan kukkapenkkeihin ja kukinta on ensikesänä. N. 120 tainta on hyvässä kasvussa. Niistä joutaa jo siskollekkin antaa.

Kaalikin kasvaa hyvin. Ostin 3 kpl. Kotona huomasin että joka purkissa oli kaksi, eli toinen oli jäänyt kasvattajalta kitkemättä. En sitten raaskinut poikkasta vaan jaoin kasvit. Hyvin kävi. Nyt on kuusi kaalia kasvamassa. Kolme laiton muoviruukkuihin kun ei muuta paikkaa nyt ollut.

Kolme ylimääräistä minitomaattiakin on. Se oli yksi amppelitomaatti kun ostin halvalla. Kotona huomasin että purkkiin oli tungettu 3 tomaattia. Jaon nekin, muovipurkkeihin (2ruskeaa ja yksi valkoinen). Niissä oli jo ostaessa pienet tomaatinalut.

1246957669_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päivän liljat lopettelevat jo kukintaa, muut liljat ja daaliat vasta aloitavat.

Arabian Night on jo kukassa, neljäs vuosi nyt menossa niiden kanssa. Juurakot on säilyneet talvet hyvin ja kokoa alkaa olla. Vuosi vuodelta ne kasvavat mahtavammin. Nyt varret ovat jo reilusti yli metrin mittaiset ja kukkia on paljon.

Viimekesänä istuttamani kesäkulerot ovat nyt kasvaneet tosi korkeiksi. Yli metrin nekin, viime vuonna ne olivat n. 50cm.

Nyt kun useat kukat kukkii, alkaa taas se mietintä että mihin niitä siirtelisi. Tarha-alpi ja kullero on samassa penkissä ja kukkivat samaan aikaan. Aivan hirveä värien ristiriita.Sellaista ja muutakin parantamisen varaa löytyy.

Paljon on asioita mielessä. Nyt vain on kovin rasittutut olo syynä lienee huonosti nukuttu yö eilisen rasituksen päälle. Oltiin Linnanmäellä 5 tuntia. Huh huh. Viikinkivene jäi viimeiseksi laitteeksi, minulle riitti, tuli huono olo. Siihe en mene enää ikinä.

Ensi vuonna lienee parasta ottaa tytölle joku kaveri mukaan niin minä pääsen vähemmällä.

Aurinko paistaa ja on hieno ilma. Täytyy miettiä jotain mikä johtaisi johonkin toimintaan.

 

1246957871_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kävijöitä näyttää jonkin verran olevan ja olisi kiva jos jotain kirjoittaisitte. Vai onko teksini niin tyhtentävästi kirjoitettu ettei ole kysyttävää tai lisättävää? Tuskin ;)