Kasvihuone on nyt valmis. Kova homma sen kanssa oli. Yksi viikonloppu meni kokonaan ja kasvihuone saatiin harjaan, ilman ikkunoita. Yhtenä arki-iltana laitoin seinien ikkunat (4 tuntia). Katon ja sokkelin reunojen kanssa meni vielä yksi lauantai. Runkoa kasatessa iski vielä migreeni, syöminen viivästyi, flunssa tulossa, onneksi päänsärky pysyi lievänä 800B:n avulla.

Eilen ostin Biltemasta kasvilaatikoita eli rakennuspaljuja. Kolme 65 litrasta otin kokeeksi ja yhden 45l pyöreän. Hyvältä vaikutti kun vein ne kasvihuoneeseen, käyn ostamassa suorakaiteen mallisia 65litrasia vielä lisää. Saavat nyt talven kasvihuoneessa tuulettua. Haisevat mokomat.
Pyöreään paljuun suunnittelin laittavani viiniköynnöksen sitten keväällä. Työpöydän ja minikasvihuoneen ostin kanssa. Kasasin ne jo kevättä varten valmiiksi paikoilleen.
Eilen vein viimeiset talvi säilöttävät kasvit sisälle. Pihalta löytyi vielä daalioita, gladiaakuksia, tuoksumiekkoja ja muutama onnenapila. Kruununvuokot vielä sinnittelevät, niiden kukat ei pikkupakkasista välitä.
Nyt on puutarhakalusto talviteloillaan ja kastelukannut yms. kerätty pihalta pois.
Huomiseksi on luvattu tänne eteläänkin lumi tai räntäsateita ja siltä varalta on minun autossa nyt talvirenkaat.  
 
Seuraavana kuvaus kasvihuoneen rakentamisesta:
Ensin kaivettiin n.20cm syvä kuoppa. Pohja kallistettiin toiseen reunaan johon laitettiin salaojaputki. Kasvihuoneen takana on sopivasti oja johon salaoja johdettiin. Sitten laitettiin routalevyt (5cm) ja niiden päälle soraa (n.15cm). Päälle laitettiin suodatinkangas koska seuraava kerros oli hienompaa hiekkaa enkä halunnut maa-ainesten menevän sekaisin. Sora siellä välisää johtaa hyvin veden pois, eikä alle muodostu vesiallasta.
Kasvihuoneessa on oma sokkeli mutta me tehtiin alle lisäksi 50x100 kestopuu runko.. Soran päälle laitettiin 4 betonilaattaa joiden päälle puurunko asetettiin. Jos ja kun joku vuosi huone on kallellaan roudan takia, huone on helppo oikaista kun on sokkeli josta nostaa. Mittausten kanssa vierähti pari tuntia. Ristimittauksella varmistettiin puusokkelin suoruus ja vatupassilla korkeusasemat.
Maanpinta oli aika viettävä ja puurungon alle jäi yli 10cm tyhjää tilaa toiseen päähän. En halunnut nostaa maanpintaa hiekalla puuhun asti joten laitoin puiden alle routalevystä 10cm suikaleet pystyyn, tuin ne alareunasta hiekalla. Ulkopuolelle nidoin mustan muovin puun alareunaan, peittämään routalevyn ja tiivistyksen takia myös. Sitten laitoin hiekkaa molemmin puolin jotta levyt pysyvät paikoillaan. Sokkelin ja vinon maanpinnan takia kasvihuoneen korkeus kasvoi n.15 cm. Ei huono juttu ollenkaan. 
 
 
Nuo valkoiset puiden alla on ne routalevyt. Kuva on otettu sateisena päivänä, siis satanut monta päivää ja joka paikka aivan märkänä. Nuo kulmatuet hieman haittaa kalustamista mutta ovat aika tärkeät tukevuuden kannalta. Teen keväälä kulmiin jonkunlaiset korokkeet jotka tukeutuvat maasta. Niin saan paljut myös kulmiin.