Eilen pudottelin ensimmäiset lumet kasvihuoneen katolta. Valkoinen kevytpeite on siinä päällä ja se on hyvä. Biltemasta löysin valkoisen keveän peitteen muualla ne olivat vahvempia ja aivan turhan painavia. Peite on niin iso että se on kaksinkerroin katon yli heitettynä ja se peittaa myös pitkät seinät. Kasvihuone on sisältä valoisa, peite päästää valon hyvin läpi.

Pensasmustikat (6kpl) olen aidannut jänisaidalla ympäriinsä. Vielä vien kahvinporoja ja koivutislettä myyrien karkottamiseksi. Viimeviikonloppuna istutin maa-artisokan mukulat, maa oli jo vähän jäässä. Nyt saa jäädä puutarhahommat tältä syksyltä, suuntaudun aivan toisiin juttuihin talven ajan.  
Olen käynyt tänä pajunpunonnan ja huovutuksen alkuinfoissa Vantaan Aikuisopistossa. Kumpikin aihe kiinnostaa ja alkuinfo vain lisäsi innostusta. Kurssipäivät ovat kahtena seuraavana viikonloppuna.
Keräsin viime sunnuntaina pajunpunonta kurssia varten yhden kesän kasvu-piiskoja omenapuusta, kriikunasta, kirsikasta ja sireenistä. Sidoin ne nippuihin ja olen nyt niitä uunin kyljessä kuivattanut. Teen niistä ensiviikonlopun kurssilla jonkilaisia tähtiä.
Eilen oltiin Helsingin messukeskuksessa Kädentaito-messuilla. Oli paljon mielenkiintoista katsottavaa. Löysin Oulunkylän lankamaailman osaston ja Toikan osaston, ne jäivät ensimmäisenä mieleen. Sain myös hyviä esitteitä joista on apua suunnittelussa; kangaspuut. Lähipäivinä suuntaan Oulunkylään lointa tilaamaan ja kuteita ym. katselemaan.
Tänään keräsin varastoista kaikki tarvikkeet kasaan. Niisi-varsia tarvitsen vielä yhden parin ja niisiä pitää ostaa lisää. Meinaan laittaa neljät polkusimet ja neljät niinivarret. Jotain ruudullista ja epätavallista meinaan tehdä. Laitan kalalanka loimen tex30/12, lankoja 261, kaide 40/1. Käsitykseni mukaan tällainen lankamääriä on hyvä laittaa 4:lle niisivarrelle; aukeaa paremmin eikä tarraa toisiinsa. Siitä on kyllä jo vuosia kun olen viimeksi mitään kutonut, ja vähän silloinkin. Kurssin aiheesta olen käynyt kauan sitten. Kurssimateriaali ja kirjaston kirjat ovat apuna.
Nyt on pää täynnä intoa, kohta pitäisi olla jo jotain tulosta nähtävänä. Laitan sitten kuvia.
Niin ja ne pelargoniat piharakennuksessa voivat hienosti, pukkaavat uusia lehtia ihan elämisen riemusta vaan näin syksyn keskellä