Joulu 2009 ei taida minulta unohtua ihan heti. Talossani on öljylämmitys ja öljysäiliö alkoi vuotaa. Pumppasin aattoaamuna monta tuntia öljyä toiseen säiliöön. Iso remontti on tulossa, kunhan säät vähän lämpenevät. Näillä pakkasilla ei viitsi seinää vielä ruveta purkamaan jotta saa viallisen säiliön ulos. Varalämmityksellä on nyt sitten lämmitetty. Se on todella tarkoitettu vain lämmitykseen eli joko lämmitetään tai sitten käydään suihkussa. Suihkuun ei lämmintä vettä kunnolla riitä eli vein pesuhuoneeseen vesipaljun, pesuvadit ja kauhat. Tyttäreni sanoikin menevänsä kauhasuihkuun.

Eilen katselin säätiedotusta ja menin omatoimisesti kytkemään öljyputket kiinni ja laitoin ö:n päälle. Toimii. Nyt ei tarvitse vilvoitella. Hemmetti kun en tehnyt tuota juttua jo aikaisemmin. Tänä aamuna oli -24 astetta ja sain onnitella itseäni eilisestä toiminnasta.

Mukavaakin on tapahtunut. Eilen meillä pidettiin käsityöpäivä. Opetin huovutusta siskolle, siskon tytölle ja omalle tytölleni. Tehtiin neulahuovutusta ja märkähuovutusta. Mukavaa oli ja aika kului nopeasti. Seuraavakin käsityöpäivä on tulossa, suunniteltiin että sitten harjoitellaan virkkausta.

Ihana kun on lunta. Viimekesänä toin maalta potkukelkat kaupunkiin.  On iso kelkka ja lasten kelkka. Toissa iltana oltiin sitten kelkkailemassa. Hieman on neidillä huono kunto kun ei meinannut jaksaa potkia. Potkukelkalla kulku todella tuntuu jäsenissä kun menee vauhdilla.

Kuntoilua täytyy jatkaa joten ensi keskiviikkona Loppiaisena menemme Kuusijärvelle retkelle. Otetaan sukset ja eväät mukaan. Hiihdetään ja grillataan.

Kuvassa on käsityöpäivän tuotoksia, olen huovuttanut vihdoin tossulle parin ja koristelin niitä vielä vähän. Pitkä nauha on hiuspanta / solmimisnauha. Värit ei välttämättä ole aivan kohdllaan, tossut on luonnonvalkoiset eli vaalean lampaan väriset.