Kevät on tullut ja puutarha alkaa taas olla mielessä. Lumet on sulaneet kovalla vauhdilla. Tänään mätin lunta pois yhden kukkapenkin päältä jottei muuttuisi vesialtaaksi. Tällainen pieni epäilys on kun ollaan savimaalla ja siinä kohdin on alla tiukka santapatja.

Pelargoniat voivat hyvin ja ovat alkaneet kukkia. Viimekesänä amppelissa olleet verenpisarat on talvehtineet myös hyvin. Tänä vuonna on sujunut todella paljon paremmin kuin viimevuonna. Syynä on valo. Laitoin syksyllä kasvilamput piharakennuksen kukkahuoneeseen ja olen antanut lisävaloa koko talven. Nyt on valot päällä n.12h vuorokaudessa.

Daaliat alkavat myös nousta mullasta. Siirsin ne parempaan multaan pari viikkoa sitten.

Siemenistä laitetut on myös hyvällä mallilla eli tomaatti, paprika, mansikka, iso samettikukka ja tsinnia. Myöhemmin laitan myös muita. Viimevuonna ei onnistunut kasvatus, kasvu alkoi hyvin mutta sitten kasvit kuolivat, syynä oli vähäinen valo pohjoisikkunan alla.. Nyt kasvatan itäikkunan alla.

Keijunmekoille kävi köpelösti. Vein keijunmekot ja paprikat piharakennuksen kukkahuoneeseen. Siellä on 14-15 astetta lämmintä ja olisi ollut hyvät olot kasveille. Parin päivän päästä kun menin katsomaan, ei ollut enää keijunmekkoja ja paprikoista oli kadonnut lehtiä. Sitten löysin hiiren jätöksiä. Toin paprikat takaisin sisälle turvaan ja laitoin rotanmyrkkyä lautaselle. Aamulla myrkky oli kadonnut. Näin varmistui että hiiri oli syynä. Harmittaa, ei siis keijunmekkoja tänä vuonna.

Daaliat ovat lisääntyneet neljällä. En malttanut olla ostamatta vaikka niitä on jo aika paljon ennestään.

Kasvihuone on selvinnyt talvesta hienosti. Siinä oli valkoinen pressu päällä ja kävin aina putsaamassa lumet päältä pois. Nyt kevätpuolella muutamien lumisateiden lumet tippui itsestään. Pressu on sen verran liukas että siitä tulee hyvin lumet alas. Se oli kätevä talvellakin kun putsasin, ei jäänyt lunta mihinkään koloihin.