Lämpöä on ollut päivisin n.30 astetta, kaivosta on vesi loppu. Ostin toisen 210L vesisaavin räystäsvesien keräämiseksi. Sen verran satoi että tuli saavit puolilleen, ei riitä. Pitää käyttää vesijohtovettä.

Kasvihuoneessa on kaikki hyvin. Kasvit kasvavat valtavasti. Tomaatteja, paprikoita ja kurkkuja on jo näkyvissä. Eteläseinällä kasvaa maa-artisokka.

Kasvihuoneessa on lämpötila pysynyt just ja just alle 40 astetta. Keväällä olisin ostanut valmiit varjostusverkot mutta ne oli loppu ja piti sitten keksiä että miten homman hoitaa. Laitoin kattoon sisäpuolelle valkoisen harson. Harjalle ja eteläreunalle laitoin 2mm:n alumiini ’vaijerit’. Harson kiinnitin Ikean ruostumattomilla verhonipsuilla. Kannattaa kaikki olla ruostumattomia, mutterit joita käytin vaijereiden kiinnittämiseen ei ole ja ne ovat ihan ruosteessa.

Pohjois-reunan kattoon en laittanut harsoa ja se on ollut hyvä ratkaisu. Sillä reunalla on tomaatit ja avautuva kattoikkuna.

Kurkut ja tomaatit alkaa olla katossa asti. Tomaatteja olen jo latvonut. Kurkkuja ohjailen pois katosta, vaakasuuntaan kiemurtelemaan. Ensi keväänä täytyy ainakin kurkkujen (jos niitä laitan) laatikot sijoittaa ihan maahan eikä tiilien päälle. Katto tulee nyt vastaan vaikka ei mun kasvihuoneen katto kovin matalalla ole kun sokkeli on niin korkea.

Laitoin kastelun avuksi tippakastelu - järjestelmän, jokaisessa altaassa on 2-3 nokkaa ja katossa on pari suihkusuutinta. Oven luona on veden tulo ja ajastin josta putkisto haarautuu kasvihuoneen molemmille sivuille. Pääputkista on sitten ohuemmat haarat joissa on tippanokkia.

Työaamuina kastelu sujui vaivattomasti, kaivopumppu päälle, kasteluajastimesta aikaa jokin verran ja sitten vaan sammutin kaivopumpun kun kasteluaika oli mennyt ja lähdin töihin.

Nyt kun kaivossa ei ole vettä ja vesijohtovesi on liian kylmää, aion laittaa toisen pumpun vesipaljusta vettä ottamaan. Sähkömiehen pitäisi tulla joku päivä laittamaan mulle pistorasia piharakennuksen seinään kasvihuoneen kulmalle. Siihen asti on toiminnassa kannukastelu, on sekin ihan kivaa, näin kun on lomalla.