Taas on se aika kun kaivetaan kasveja talteen ja istutetaan sipuleita.

Pelargoniat ovat jo talvisäilössä ja verenpisarat myös. Otin talteen myös keväällä siemenestä kasvattamani pelargoniat kun niillä on niin kauniit lehdet. Oli yllättävän helppoa kasvattaa pelargoneja siemenestä.

Pelargoniat kukkivat vielä joten annan kasvilapun palaa aamupäivällä ja illasta vähän aikaa. Kukkahuoneessa on lämpötila vielä n.12 astetta ja ikkuna on turhan pieni.

Viimeyönä oli pikkupakkanen ja Tsinnioiden lehdet näyttää kärsineen. Puutarhabegonia on vielä hengissä. Kasvatin Tsinniat keväällä siemenestä, kesti syksyyn ennen kuin kukkivat mutta kannatti. Kukkivat näköjään pakkasiin asti.

Iksia kukkii parhaillaan, myöhään jäi sen kukkiminen. Kaivan sen mukulan tai sipulin, kumpi sen nyt olikaan, jälleen talteen talveksi.

Uusi talviasukas kukkahuoneessani on PuutarhaGerbera. Sain sellaisen keväällä, silloin se oli kukassa. Puutarhassa se kukki elo-syyskuussa.

Amaryllis oli kesän ulkona ja nyt se on kukkahuoneessa. Lehdet on vielä ihan pienet tyngät, sai sen verran kylmää ulkona että lehdet kärsi. Taidan ottaa sen lähipäivinä sisälle jotta kasvaisi ja kukkisi. Olisi kiva jos osuisi joulun aikaan se kukinta. Jos nyt yleensä onnistuu olleenkaan, ensi kertaa kokeilen.

Kasvihuoneen sato oli tosi hyvä. Kurkkuja, tomaatteja ja paprikoita tuli paljon. Paprikat keräsin vihreinä ja ne kypsyivät punaisiksi parissa viikossa sisällä. Säilöin ne etikkaan sipulin kanssa. Tomaateista tein kotiketsuppia / tomaattisosetta. Minulla oli kahta lajia tomaattia, pitkulaista ja normaalia. Pitkulainen oli parempi säilöttäessä. Se on paljon kiinteämpi ja helpompi kuoria. Ne oli myös paljon suurempia, kaksi kertaa normaalin kokoisia. Kurkut säilöin kaupan säilöntäpussiaineksilla, lisäsin vain viinimarjanlehtiä, tilliä ja piparjuurta. Tein mauste- ja valkosipulikurkkuja.

Kaupasta sain edullisesti porkkanoita, punajuuria ja lanttuja. Porkkanoista tein porkkanamarmeladia (porkkanoita, sitruuna, appelsiini + marmelaadisokeria).

Omenat odottavat varastossa toimenpiteitä. Hilloa, hilloa, hilloa…