Lomalla.

Hieno päivä tänään, lämpötila kohosi päivällä +10 asteeseen ja aurinko paistoi. Maa on vielä jäässä. Leikkasin vadelmapensaista viimevuotiset pois ja mustaviinimarjapensasista maahan ulottuvia vanhoja oksia. Poltin sitten kaikki risut myös viimevuodesta pressun alla kuvivumassa olleet. Tuli siistiä.

Maanantain laitoin daaliat kukkaruukkuihin uusiin multiin. Laitoin kasvamaan myös punahattua, punatähkää ja syyshehkua, ne oli pieniä vastahankittuja juurakoita. Daaliat on olleet jo useamman vuoden, osa nyt hankittuja.

Siivosin maanantaina myös pihan, leikkasin talventörröttäjät ja keräsin pudonneet koivunoksat. Siistiä tuli, nyt on mukava katsella.

Kauhea innostus puutarhaa kohtaan, odotan vain että maa sulaa. Sitä odotellessa meinaan huomenna leikata Hansaruusut, siistimisleikkaus. Suunnitelmia olen myös tehnyt ja lukenut puutarhalehtiä monta päivää. Laitan ainakin yhden uuden kukkapenkin, myllään vähän yhtä entistä ja jos kerkeän niin rakennan pienen pergolan talon länsipäätyyn. Siihen laitan 2 tuolia ja pöydän. Paljon on hommia tiedossa kun pitää maalata talostakin pari seinää.

Siemenistä on kasvamassa asteria, neilikoita ja kirsikkatomaatteja. Joku päivä laitan vielä auringonkukkia. Sitten on pari siemenpussia jotka kylvän suoraan maahan, kukkia.

Istukas sipuleita ostin nyt ekaa kertaa, saa nähdä mien onnistun. Meinaan laittaa jokatoiseen riviin porkkanaa, näin jossain kirjassa kehoitettiin, porkkanat suojelee sipulia joltakin taudilta. On vaan niin savista tää maa, ostin pienen sähköjyrimen, onnistuu toivottavasti helpommin maan muokkaus.

Uuden kukkapenkin meinaan tehdä vähän kohopenkiksi. Risuja alle, sitten turvetta ja lopuksi multaa. Oikeesti niitä kerroksia pitäis laittaa muistaakseni muitakin mutta en halua kovin korkeata. Istutan siihen kesäkukkia, liljoja ja anemoneja.