Kiirettä on pitänyt. Elokuun puolessavälissä aloin kaivaa uutta kukkapenkkiä keskelle pihaa, paikalla oli aikoinaan pihatie ja viimeksi nurmikko.

Kaivoin saven pintaa myöten kaiken pois. Soraa, santaa, savea, multaa, raskasta oli. Hiekatapaista jäi jäljelle pari isoa kasaa, muu sellaine meni oleskelualueen laajennukseen. Savea kylvin pitkin tonttia pensaiden juurella 10 kottikärryllistä. Nurmiturpeet laitoin takaisin alimmaiseksi ja päälle savea, hiekkaa, turvetta, multaa ja kompostimultaa. Syyslannoitettakin lykkäsin sekaan. Aika sekoitus tuli mutta katsoin kyllä että leimuille ei tullut turvetta. Osa leimustani kasvoi parivuotta turvepenkissä ja huonosti voivat. Lehden paljon vaaleamia kuin toisaalla kasvavilla.

Viimeviikonloppuna pääsin istutushommiin. Istutin bellikset jotka siemenestä kasvatin. Paikalla on nyt myös yksi timanttituja, kaksi pallotuijaa, useita verikurjenpolvia ja pari idänkurjenpolvea. Valkoisia, vaaleanpunaisia ja europea syysleimuja istutin myös. Vielä on laittamatta liljat joita tulee keskelle leimujen jatkeeksi.

 

Aamuisin on ollut välillä aika viileää. Tomaatit paleltui jo.

Sipuleita on myös aika monta pussia ja kasvimaat hoitamatta joten hommia riittää vielä.