Keväällä iski hirveä innostus. Suunnittelin ja toteutin kaksi uutta kasvimaalaatikkoa. Ostin laudat ja rakensin 3 lautaa korkeat 2x1m laatikot. Niitä sitten siirtelin monta kertaa, enkä ollut tyytyväinen. Toisen asetin kasvihuoneen vierelle ja toisen purin.

Laiton laatikkoon punajuurta, naurista, herneitä ja sitten syntyi sotku kun oli liikaa perunoita ja laitoin niitä herneiden kanssa.  Perunoille jouduin laittamaan vielä pari pienempää kehää kun niitä oli liikaa. Kesä on ollut kuiva enkä ole jaksanut kastella riittävästi. Perunanvarret sojottivat välillä vaakatasoon ja punajuuret ja nauriit meinasi kuolla. Homma on mennyt överiks. Liika on liikaa. Nyt loppuu liiallinen vihannesten viljely.  Syksyllä puran ylimääräiset perunakehät ja ensikeväänä en enää laita perunaa enkä muitakaan juureksia mutamaa enempää.

Kasvihuoneeseen laitoin keväällä Bumantin kastelujärjestelmän. Siihen olen tosi tyytyväinen. Kasvihuoneen takana on iso säilö josta vesi virtaa omalla paineellaan.  Täytän säiliön n. kerran viikossa. Kasvihuoneessa on tomaattia, avomaakurkkua ja paprikaa. Niitä oli viimevuonnakin. Laitoin myös toisen kattoikkunan ja siihen automaattisen avaajan. Kasvihuone on voinut hyvin eikä ole rasittanut minua liikaa.

Kukkapenkit voi hyvin ja toissasyksynä istuttamani syysleimut ovat jo vahvoja ja alkavat kohta kukkia. Viimesyksynä laitetut on ihan kallellaan. Kasvattavat näköjään yhden vuoden juuria. Nyt ostin niitä lisää mutta vähän isompia taimia jottei tarvitse niin kauan odottaa. Laitan kuvia kunhan jaksan.  Olen ollut vähän laiska tämän blogin kanssa ja myös koko puutarhan.  Kevään vauhti on hyytynyt . Näin on käynyt ennenkin. Enkä varmaan ole ainoa.