Marraskuun viimeinen päivä; kuukausi on taas vierähtänyt. En ole tänne paljon ehtinyt kirjoitella. Puutarha on talvilevossa, paitsi kaunokainen joka kukkii vielä. Sinisarja on kuollut, muut hoitolaiset pärjäävät hyvin.

Pajunpunonta ja huovutuskurssit on käyty. Kivaa hommaa molemmat. Punoin korin ja talipallotelineen. Huovutin tossun ja muutamia koriste-esineitä. Pikkupalloista teen ehkä korvakorut. Toisen tossun teen joku päivä kunhan kerkeän ja koristelen sitten neulahuovutuksella molemmat. Koristekipot eivät myöskään ole ihan valmiit, jalostan niitäkin vielä jotenkin.
 
Kangaspuut odottavat lointa, saan sen huomenna. Tilasin sen Taito uusiman käsityökeskuksesta, 15 metriä pituus ja 80cm leveys, tavallista vaaleaa mattolointa. Polkusia aion laittaa 4 ja niisivarsia myös 4. Jotain muuta on tarkoitus kutoa kuin pelkkää raitaa. Saa nähdä miten sujuu kahdelta henkilöltä loimen laitto kun minun kurssiohjeen mukaan hommassa pitäisi olla mielellään 3-4 henkilöä.
Jeri -koirasta otettiin dna-näyte lauantaina. Ikävä sairaus tällä rodulla, linssiluksaatio. Jerin molemmat vanhemmat ovat kantajia joten puhtaiden papereiden mahdollisuus ei ole kovin suuri. Jeri on nyt 1v8kk. Alkaa vihdoinkin tulla järkeä päähän. Riehumiskohtauksia ei tule enää joka päivä ja kerkeää kuunnella jo puhettakin. Itse ilmaisu kohtuullisella ymmärrettävällä tavalla on myös kiitettävästi kehittynyt. Hyvä koira tästä tulee kunhan vain saisi olla terve.