Yöllä satoi vähän, ei riittävästi. Puiden alukset on ihan kuivat. Päivällä kaivelimme nettituttuni kanssa ylimääräisiä kasveja hänelle. Sää oli sopiva työntekoon +15. On uskomatonta tämä lämpötilojen vaihtelu. Eilen pyöräiltiin n.12 km puolipilvisessä lämpöisessä säässä, käytiin uimassa Vantaan joessa Tapaninvainion kohdalla. Paluumatkalla syötiin herneitä pellosta jossa lukee että saa syödä. Ihana pyöräreissu, tänään ei tulisi mieleenkään.

Nyt taas vähän tihkuttaa mutta ei riittävästi. Maa on aivan kuiva ja kova, nurmikko on alkanut kellastumaan. Joidenkin kukkien kukinta kesti normaalia vähemmän aikaa, kuivuus vaivasi.

Kasvihuoneessa alkaa olla jo kurkkuja kerättäväksi asti. Tomaatit eivät vielä punerra, mutta ovat jo aika isoja. Paprikoita tulee useita. Pihalla olevissa paprikoissa ei ole kuin muutama alku. Tomaatteja on jossain vaiheessa vaivannut kuivuus kun muutamat alkoivat mustua, keräsin ne pois ja olen ollut nyt tarkempi kastelun kanssa.

Eilen tilasin pihalaattoja Rudukselta Tuusulasta. Olisin tilannut jo keväällä mutta silloin ei ollut viljankeltaista Linnakiveä saatavilla, nyt oli. Kaveriksi sille tilasin ruskeita laattoja. Tilasin myös kasan 100-150cm luonnonkiviä. Kivet tulevat ensi viikolla. Riittää taas syksypuuhia.

Kuvassa keskipihan kukkapenkki jonka tein viimesyksynä. Nyt on kukkimavuorossa liljat. Ilman keltaista tuo punainen olisi oikeastaan aika synkkä.